2016-2017 Bahar Dönemi Ders Kayıt Duyurusu

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI

ÖNLİSANS- LİSANS VE LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME (DERS KAYDI) DUYURUSU

 

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME / HARÇ YATIRMA VE DANIŞMANA ONAYLATMA TARİHLERİ

 

Ders Kaydı ve Harç Yatırma Tarihi Başlangıcı

30 / 01 / 2017

Ders Kaydı ve Harç Yatırma Tarihi Bitişi

03 / 02 / 2017

(Saat:23:59’a kadar)

Ders Ekleme/ Ders Çıkarma ve Mazeret Kayıt Tarihleri

06-10 Şubat 2017 Tarihleri Arası

Danışman Ders Kaydı Onay Tarihleri

30 Ocak-03 Şubat 2017

(Saat:23:59’a kadar)

Yukarıda belirlenen tarihler arasında ders kaydını yapmayan ve kendilerine tahakkuk ettirilen ücreti yatırmayan öğrencilerin kayıt yenileme işlemi yapılmayacaktır.

                                                                           

 

  1. Öğrencilerimiz, Üniversitemiz Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ve Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği gereğince yukarıda belirtilen tarihlerde kendi otomasyon sayfasından 2016-2017 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında sorumlu oldukları derslerin yanı sıra varsa öncelikle alt yarıyıllardan başarısız, devamsız oldukları veya varsa çeşitli sebeplerle kendi dönemi içerisinde alamadıkları dersleri seçmek ve kesinleştirmek zorundadırlar. Kesinleştirilmeyen ders kayıtları danışmanın onayına gelmeyeceğinden, öğrencilerimizin mutlaka seçtikleri dersin kesinleştirme işlemini de yapmaları gerekir. (Ders kaydı, derslerin seçimi, kontrolü ve kesinleştirme aşamalarından oluşur.)
  2. Normal öğrenim süresi içerisinde olan birinci öğretim öğrencileri harç yatırmadan sadece ders kaydı yapacaklar,normal öğrenim süresini aşmış olan (birinci öğretim) öğrenciler ise katkı payını (harç) öğrenci numarası ile Halk Bankası Şırnak Şubesinin normal öğretim hesabına yatırarak ders kaydı yapacaklardır. Ayrıca ikinci aktif üniversite olarak Üniversitemizde kayıtlı olan öğrenciler 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair 2016/9377 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 10. maddesi 3. bendine göre "Öğrencinin kayıtlı olduğu sadece bir programın öğrenci katkı payı Devletçe karşılanır. Birinci ve açık öğretim kapsamında bir programa kayıtlı iken aynı kapsamda ikinci bir yükseköğretim programına (çift anadal programları hariç olmak üzere) kayıt yaptırması halinde, ikinci programa ait öğrenci katkı payları öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır." harç yatırır. 
  3. İkinci öğretim öğrencileri, öğrenim ücretini öğrenci numarası ile Halk Bankası Şırnak Şubesinin ikinci öğretim hesap numarasına yatıracaklardır.
  4. Normal örgün öğretim (birinci öğretim) ve ikinci öğretimde okuyan Şehit ve Gazi çocukları öğrenim süresi boyunca katkı payı veya öğrenim ücretinden muaftırlar.
  5. Normal örgün öğretimde okuyan engelli öğrenciler, programın normal süresinde katkı payından muaftırlar. Normal süreyi aşmaları halinde engel oranı kadar indirim yapılır. İkinci öğretim programlarında okuyan engelli öğrenciler ise öğrenim süresince engel oranı kadar öğrenim ücreti indiriminden faydalandırılırlar.
  6. Değişim programları veya özel öğrenci statüsünde öğrenim gören öğrenciler katkı payını veya öğrenim ücretini kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumuna öderler.
  7. İlgili dönemde dersi bulunmayan öğrenciler ile kayıt dondurmak isteyen öğrenciler katkı payını veya öğrenim ücretini yatırmak zorunda değildirler.
  8. İsteyen öğrenciler, öğrenci numarası ile harcını bulunduğu yerdeki Halk Bankası Şubelerinin birinden de yatırabilirler. (Şırnak dışından harçlarını yatıracak olanların EFT yapmayıp Halk Bankası Şubelerini kullanmaları gerekmektedir.)
  9. 22.10.2016 tarihli ve 29865 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren katkı payı (harç) ve öğrenim ücretleri ile ilgili Bakanlar Kurulu Kararı’nın 10.maddesi gereğince; Aynı anda iki yükseköğretim programında kayıtlı öğrenciler (ikinci öğretim programları hariç), son kayıt yaptıkları programın katkı payını yatırmak zorundadırlar. Bu durumdaki öğrenciler herhangi bir programdaki kaydını dondurduklarını veya sildirdiklerini belgelendirmeleri durumunda katkı payını yatırmayacaklardır.

20.01.2017 |  Öğrenci İşler Daire Başkanlığı