Üniversitemiz Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği Değişikliği Hakkında

27.01.2018 tarih ve 30314 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Üniversitemiz Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde değişiklik yapıldığından dolayı ders kayıtları 04.02.2018 tarihine kadar uzatılmıştır. Harç Yatırma işlemleri 02.02.2018 Cuma günü mesai bitiminde sona erecektir. Tüm Akademik Birimlere ve Öğrencilerimize önemle duyurulur. 

 

27 Ocak 2018 CUMARTESİ

Resmî Gazete

Sayı : 30314

YÖNETMELİK

Şırnak Üniversitesinden:

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV

YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 7/9/2017 tarihli ve 30173 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Şırnak Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 17 nci maddesinin on dördüncü ve on beşinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, 16 ncı ve 17 nci fıkraları yürürlükten kaldırılmıştır.

“(14) Bir öğrencinin bir yarıyılda teorik ve uygulama dahil alacağı toplam AKTS kredi miktarı, bulunduğu dönemden ve önceki dönemlerden ilk kez aldığı dersler ve devamsızlıktan kalan derslerle birlikte 40 AKTS kredisini aşamaz. Bu AKTS kredi miktarı, devamını alıp başarısız olduğu dersler dahil edildiğinde 50 AKTS kredisini aşamaz.

(15) Genel not ortalaması 75 ve üzeri olan öğrenciler toplam 45 AKTS kredisini aşmamak koşulu ile bir üst sınıfın ilgili yarıyılından ders alabilirler. Devamsızlıktan dolayı veya devamlı olup başarısız olması dolayısıyla alt dönemlerden dersi olan öğrenciler ile herhangi bir şekilde intibak yapılmış öğrenciler bu madde kapsamında üst sınıftan ders alamazlar. Üst sınıftan alınacak derslerin seçimi ilgili yarıyıl dersleri ile çakışmaması koşulu ile öğrenci tarafından seçilir ve danışmanın uygun görmesi halinde ilgili yönetim kurulu tarafından karara bağlanır.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(2) Öğrenci ders aldığı son dönemden veya önceki dönemlerden, devamlı/devamsız tekrara kaldığı veya daha önce alamadığı için ilk kez alacağı derslerden en fazla üç dersi yaz okulunda alabilir.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 22 nci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(12) Öğrenciler, ders notunu yükseltmek için final notunun sonuçlandırılmasından sonra ortalaması 60'tan 84'e kadar olan notlarla başarmış oldukları derslerin bütünleme sınavına, danışmanının uygun görmesi ve bölüm başkanlığının onayı ile girebilirler. 85 ve üzeri notlarla başarılmış derslerin bütünleme sınavına giremezler. Ders notunu yükseltmek için bütünleme sınavına girmesi kabul edilen öğrencinin girdiği bütünleme sınavının notu final notundan düşük dahi olsa final notu yerine geçecektir.”

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin  23 üncü maddesinin birinci ve dördüncü fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(1) Belgelemek koşulu ile haklı ve geçerli nedenlerle ara sınavlara giremeyen öğrenciler, mazeretlerini sınav tarihini takip eden beş iş günü içerisinde ilgili birime dilekçe ile bildirir.”

“(4) Sağlık raporlarının devlet hastanesinden ve uzman doktorlardan alınması gerekir.”

“(5) Mazereti nedeniyle sınava giremeyen öğrenci, mazeret sınavına girmek istediği ders/dersleri belirten dilekçeyi, mazeretini gösteren belgeyi de ekleyerek ilgili birime iletir. Mazeretin kabul yetkisi ilgili yönetim kurulundadır.”

MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin  25 inci maddesinin yedinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“b) DC ve DD notları; öğrencinin bu notları aldığı dönem sonundaki GNO'sunun 60 ve daha yukarı olması durumunda başarılı, GNO'sunun 60'ın altında olması durumunda başarısız notlardır.”

MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin  29 uncu maddesinin ikinci, üçüncü ve beşinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(2) Mezuniyeti için GNO'sunun en az 60 olma şartı hariç tüm gerekleri yerine getirmiş olan öğrencilere ise tek ders sınav sonucu alacağı notun katkısıyla GNO'sunu en az 60 düzeyine çekebilecek durumda olması koşuluyla, yalnızca bir dersten tek ders sınav hakkı tanınır.

(3) Tek ders sınavları güz yarılı başında, güz yarıyılı sonunda ve bahar yarıyılı sonunda yapılır. Tek ders sınav günü akademik takvimde belirtilir.”

“(5) Tek ders sınavına girme hakkına sahip olan öğrenciler, bir sonraki tek ders sınavına kadar ders kaydı yapmamaları durumunda katkı payı ödemezler.”

MADDE 7 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 8 – Bu Yönetmelik hükümlerini Şırnak Üniversitesi Rektörü yürütür.

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete'nin

Tarihi

Sayısı

7/9/2017

30173

 

 

 

 

29.01.2018 |  Öğrenci İşler Daire Başkanlığı